Ruimen van graven | Verhagen Kaatsheuvel Ruimen van graven | Verhagen Kaatsheuvel
  • 0416 273428
  • info@verhagenkaatsheuvel.nl

Ruimen van graven

Ruimen van graven

Verhagen Kaatsheuvel is een aannemersbedrijf dat uiteenlopende opdrachten uitvoert in de grond- weg- en waterbouw. We hebben een jarenlange ervaring in deze branche en zorgen er dan ook voor dat een opdracht geheel volgens uw wensen door ons wordt uitgevoerd, wat de opdracht ook is. Eén van de opdrachten die wij met regelmaat uitvoeren is het ruimen van graven. Wij zijn hier als aannemersbedrijf in gespecialiseerd en gaan bij het ruimen van graven altijd uiterst deskundig en zorgvuldig te werk.

Het ruimen van graven

Vandaag de dag kampen veel begraafplaatsen in Nederland met een tekort aan beschikbare plaatsen. Het is daarom gebruikelijk dat graven eens in de zoveel jaar worden geruimd. In Nederland is het wettelijk vastgesteld dat graven mogen worden geruimd na gemiddeld 10 jaar. Deze periode wordt ook wel de ‘grafrust’ genoemd.

​Als de tijd is aangebroken om graven te ruimen, is het belangrijk om hierbij zorgvuldig te werk te gaan. Als specialisten in het ruimen van graven zorgen wij ervoor dat zowel de communicatie als de organisatie goed verloopt, om onnodige vervelende situaties te voorkomen. Het ruimen van graven kan voor de nabestaanden emoties oproepen. Zorg, aandacht en heldere communicatie zijn bij het ruimen van graven dan ook uitermate belangrijk. Het ruimen van graven wordt door ons vakkundig en snel uitgevoerd. Zo kan een begraafplaats binnen korte termijn worden opgeknapt en komt er ruimte voor nieuwe rustplaatsen.

Het ruimen van graven door Verhagen Kaatsheuvel

Bij het ruimen van graven gaan we bij Verhagen Kaatsheuvel altijd zorgvuldig en discreet te werk. Tijdens het ruimen worden de graven afgeschermd voor de buitenwereld. Gedurende de werkzaamheden letten wij ook op veiligheid. Al onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd. VCA staat voor VGM Checklist Aannemers, waarbij VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. ​Een VCA-certificatie is bedoeld om medewerkers veiliger te laten werken om hierdoor het aantal ongevallen op het werk te verminderen. De opdrachten die we als aannemersbedrijf uitvoeren zijn namelijk niet altijd zonder risico. Doordat ons hele bedrijf VCA-gecertificeerd is wordt de opdracht altijd zo veilig mogelijk door ons uitgevoerd.

Onze specialiteit als aannemersbedrijf

Soms is het werkterrein van een opdracht moeilijk te bereiken voor bijvoorbeeld machines. Ook opdrachten op moeilijk bereikbare locaties kunt u ons toevertrouwen. Het leveren van maatwerk voor werkzaamheden op plaatsen met een beperkte bereikbaarheid is onze specialiteit.

Bent u benieuwd wat wij als aannemersbedrijf voor u kunnen betekenen als het gaat om het ruimen van graven? Kom dan bij ons langs in Kaatsheuvel!

Verhagen Kaatsheuvel is dé specialist in het ruimen van graven!

Het is een algemeen bekend probleem, dat tegenwoordig bijna alle begraafplaatsen kampen met de beschikbaarheid van de plekken. Het is in Nederland wettelijk vast gesteld dat na ongeveer 10 jaar gestart mag worden met het ruimen van graven. Meestal gaat daar wel iets langer overheen, zodat er zekerheid bestaat dat alles is verteerd. Normaal wordt dit ook wel de “grafrust” genoemd. Dit betekend dat die 10 jaar nodig is om het lichaam en de kist te verteren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de soort kist, en hoe de grond zich beweegt. Hierbij is de hoogte en de bewatering van de grond erg belangrijk, en daarom wordt er vaak meer dan 10 jaar gerekend voor het verteren van deze lichamen en kisten. Het is natuurlijk een zorgvuldige taak dat ruimen van graven, het moet dus gebeuren door specialisten, die weten wat ze doen, en ook hierin erg veel ervaring hebben. Daarnaast is het van essentieel belang dat de organisatie en de communicatie goed is geregeld. Door de vele emotie die het mee kan nemen bij het ruimen van graven, is het belangrijk dat er een goede afweging wordt gemaakt tussen de interne en externe communicatie. Daarnaast is Verhagen Kaatsheuvel gespecialiseerd in het ruimen van meerdere graven tegelijk. Hierdoor kan het renoveren van een begraafplaats sneller plaatsvinden. Ondanks dat dit zo snel gaat vind Verhagen Kaatsheuvel het wel belangrijk dat dit met veel zorg en aandacht gebeurd. Zo zorgen wij er altijd voor dat alles wordt afgeschermd voor de buiten wereld. Hierdoor kan niemand van buitenaf zien wat er op de begraafplaats gebeurd, om emoties te voorkomen.

Het ruimen van graven is specialistisch werk, Verhagen Kaatsheuvel is uw partner!

Tijdens het ruimen van graven wordt niet alleen gekeken of alles verteerd is, maar worden de stoffelijke resten opnieuw begraven. De stoffelijke resten, meestal bestaan deze door alleen nog de botten, worden begraven op een andere plaats op de begraafplaats. Dit wordt meestal in een verzamelgraf gedaan. Overigens is deze plek niet toegankelijk voor het publiek. Kortom, wilt u graag een begraafplaats opknappen, en wilt u het ruimen van graven door specialisten laten doen? Verhagen Kaatsheuvel staat vandaag nog voor u klaar!

Direct offerte aanvragen?

Bel ons voor informatie of een afspraak: